Ben ik een aanvaller of verdediger of allebei?

Welke bal wanneer?

Waar je op kunt letten wanneer je de video bekijkt

  1. De variatie in balbaan die gebruikt wordt. Dat wil zeggen hoogte, snelheid, effect, lengte en hoek van waar de bal belandt in het veld. Beide spelers gebruiken verschillende versnellingen en effecten tijdens de ralley. Zowel topspin als slice.
  2. Hoe Novak Djokovic blijft bewegen nadat hij in de verdediging geduwd wordt.
  3. Waar Dominic Thiem naar toe beweegt na zijn sterke bal die hij in de backhand hoek van Djokovic slaat en ziet dat Djokovic in de verdediging gaat. Net voordat Djokovic de bal slaat, loopt Dominic met lef het veld in om de volgende bal uit de lucht te nemen. 

Ieder moment is tactiek
In het enkelspel helpt het om iedere situatie opnieuw te bekijken om je tactiek het beste te bepalen. Niet te denken 'oh ik ben een verdediger of aanvaller.' Bij iedere situatie hoort een andere keuze. In deze ralley zie je dat beide spelers soms de verdediger zijn en soms de aanvaller. Ze passen hun slagen en keuzes daarop aan. En ook al verliest Djokovic het punt, hij is duidelijk aan het nagenieten van de magie van tennis en een goed bevochten ralley. 

Concentratie bepaalt ook je keuzes

Vind je het moeilijk om de juiste keuze te maken? Kom je in twijfel wat de beste bal zal zijn voor die situatie? Daar hebben we een prachtige online concentratiecursus voor: 'Discover.' Klik hier voor meer informatie. 

Keuzes maken

Tactiek enkelspel

Praktische en tastbare methode om ontspannen, kalm en met volle aandacht door het leven te gaan.
Lees verder >
Een mentale gids voor sporters
Lees verder...
Lees verder...