een mentale gids voor sporters

Mindset

Waarom heet dit boek Mindset? Een 'mindset' is een manier van denken. De manier van denken die in onze visie bij een mentaal sterke mens/sporter hoort, noemen wij 'actiedenken'. Het tegenovergestelde noemen we 'verhaaldenken'.

Mindset is geschreven voor iedereen die streeft naar meer evenwichtigheid en mentale weerbaarheid. We herkennen allemaal de constante ruis van gedachten die steeds weer opduikt bij alles wat we doen en denken. Het lijkt alsof een monster ons hoofd vult met twijfels, onzekerheden en frustraties. Een monster dat ons weghoudt bij het gevoel dat we aanduiden als flow of 'in de zone zijn'. En we willen allemaal in de zone zijn bij alles wat we ondernemen.

Of het nu sporten is, een deadline halen, vergaderen of muziek spelen, liefst houden we het monster zoveel mogelijk op afstand. Dit monster noemen wij 'verhaaldenken'. Mindset is gewijd aan de manieren waarop je verhaaldenken kunt ombuigen naar actiedenken. Hiervoor gebruiken we praktische, eenvoudige oefeningen.

Wie dit boek leest, gaat een avontuur aan. Stap voor stap willen we je begeleiden op de weg naar een betere mindset. We willen je leren je positieve kanten te benutten en je negatieve kanten te herkennen en te veranderen, of je nu een beginner bent of een topspeler, een recreatiecoach of een coach van profspelers.

Het doel waarnaar wij streven is dat je ook tijdens een moeilijke wedstrijd of een zware training plezier ervaart. Omdat je in staat bent ontspannen en geconcentreerd te zijn tegelijkertijd en omdat je het beste uit jezelf weet te halen. Hiervoor reiken wij je praktische handvatten aan waarmee je zelf aan de slag kunt met het verbeteren en versterken van je mentale capaciteiten.

Mindset is een praktische, mentale gids. Het leert sporters en sportcoaches met eenvoudige aandachtsoefeningen het maximale uit zichzelf te halen.

Bestellen

Titel Mindset (sport)
Ondertitel een mentale gids voor sporters
Auteurs Jackie Reardon & Hans Dekkers
Soort Met illustraties
Taal Nederlands
Pagina's 190
Prijs € 18,95 (excl. verzendkosten)
ISBN 978 90 814928 8 1

Bestel hier het boek bij youbedo.com (10%  goed doel)

Bestel hier het boek bij bol.com