Keep it simple and keep the ego under control

Welke tactiek werkt?

Het dubbelspel kan simpel zijn mits je je houdt aan eenvoudige tactische principes. Lees deze principes door en kijk daarna naar hoe de dames werkelijk alles toepassen 'zoals het hoort'. En toch is het spannend en leuk. De gemiddelde recreatiespeler vlucht vaak in het 'rammen langs de lijn' of als een 'kamikazepiloot aan het net de bal willen afmaken'. Dit gebeurt meestal omdat er een te gebrekkige kennis is van de basistactiek of omdat het ego om de hoek komt kijken en je het niet kunt laten om een 'spectaculair balletje te slaan', terwijl je ergens wel weet dat het een hopeloze actie is!

  1. Baseline-speler: wanneer de tegenstander de bal diep cross speelt, speel de bal diep cross terug of sla een lob. Kom niet in de verleiding om de netspeler te willen passeren.
  2. Netspeler: spring er vooral tussen wanneer de bal van je partner diep en met druk is gespeeld, , De tegenstander heeft dan immers nauwelijks ruimte of tijd om jou te passeren. 
  3. Serveerder: serveer meestal door het midden, zodat je partner de kans krijgt om er gelijk tussen te springen. Sla je eerste service anders dan in het enkelspel - hij hoeft niet per se keihard, het gaat vooral om diepte in het vak en plaatsing. Meestal door het midden is de beste keuze, want zo staat de netspeler in een betere positie om er tussen te komen. 
  4. Gebruik de breedte van de baan om openingen te maken. Vooral wanneer je aan het net staat kun je waanzinnig mooie hoeken maken. 

Concentratie bepaalt ook tactiek

Vind je het moeilijk om een tactiek vol te houden? Word je gauw afgeleid?  Daar hebben we een prachtige online concentratiecursus voor: 'Discover.' Klik hier om je in te schrijven, de cursus is op basis van donatie. Geef achteraf alleen als je denkt dat het de moeite waard was. Nothing to lose, everything to win!

Zo doe je het

Tactiek dubbelspel

Praktische en tastbare methode om ontspannen, kalm en met volle aandacht door het leven te gaan.
Lees verder >
Lees verder...
Een mentale gids voor sporters
Lees verder...