Intensieve trainingen op zaterdagavond

Mindset Winterclinics Amsterdam 2019-2020

Van oktober tot en met februari bieden wij een prachtige serie clinics aan om je tennis naar een hoger plan te tillen. Je traint 1 keer per maand op zaterdagavond gedurende 2 uur. In totaal train je 6 keer. De winterclinics vinden plaats op de hardcourtbanen van het Frans Otten Stadion te Amsterdam.

INTENSIEVE WINTERTRAINING

De trainingen zijn intensief en leerzaam. Alle facetten van het tennisspel komen aan bod vanuit Mindset, steunend op de pijlers Aardige Ogen en Goede Fouten. Je traint met zeer gemotiveerde spelers. In onze clinics trainen we vanuit 'gevoel' in plaats vanuit 'gedachten'. Dit maakt uiteindelijk het verschil in je tennisspel.

INHOUD

Per training werken we met een specifiek thema. Denk hierbij aan thema's zoals: tactisch dubbelspel - hoe kan ik 'zien' waar ik moet staan ipv constant 'te denken waar moet ik staan?' Of wat is het keuzemoment van aanvallend of verdedigend spel? Wat betreft de techniek: hoe gebruik je je hele lichaam om meer vaart aan de bal te geven vanuit ontspanning? Hoe speel je topspin? We trainen hoe je je ademhaling het beste kunt gebruiken tijdens het spelen en wat de voordelen zijn van oogcontrole.

MENTALE WARMING UP

Elke clinic beginnen we met een mentale warming up op de tennisbaan. We laten zien wat we fysiek en mentaal van de deelnemers verwachten en waarom het nut heeft. Hiervoor maken we gebruik van videofragmenten van toptennissers. De specifiek toegepaste fysieke warming up maakt deelnemers bewust van wat ze gaan oefenen en waarom. De principes van Mindset staan in elke training centraal zodat deelnemers vanuit actiedenken aan je tennistraining begint.

COACHES EN OPZET TRAINING

Je traint 2 uur met 20 gemotiveerde spelers tegelijkertijd op 5 banen o.l.v. 3 van onze coaches. Op deze unieke manier van trainen heb je de mogelijkheid om tegen (meer) verschillende tegenstanders te spelen. Ook krijg je individuele feedback van beide coaches. De coaches zijn opgeleid door Jackie Reardon. Zo zijn zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Mindset en garanderen wij kwaliteit.

VOOR WIE?

De clinics richten zich op volwassen tennissers van elk niveau met affiniteit met de Mindsetmethode. De meeste deelnemers hebben al meegedaan aan een Mindsetttraining of een tennisreis. Alle deelnemers hebben het boek Mindset gelezen.

2019 - 2020

Zaterdagavond winterclinics

Opzet
  • De winterclinics bestaan uit 6 trainingen
  • Je speelt 1x per maand op zaterdagavond
  • Uiterlijk 4 weken vóór aanvang ontvang je via email bevestiging van jouw tijden en groepsindeling
Data

5 oktober
2 november
23 november
14 december
11 januari
8 februari

Tijden Je traint 3 x van 17.00 - 19.00 en 3 x van 19.00 - 21.00
Duur

2 uur

Locatie Frans Otten Stadion, Amsterdam
Deelnemers Maximaal 20 spelers op 5 banen.
Coaches Evelyne Dullens, Bart Kooijman en Ardie Dumais
Prijs € 325 p.p. voor 6 clinics
Voorwaarden Belangrijk lees eerst hier de voorwaarden.

Schrijf je hier in

Mindset Tennis winterclinics