Trainen met Mindset

De fundering van de Mindsetmethode zijn de 2 pijlers: 'Aardige ogen' en 'Goede fouten'. Daarbij doelen we onder meer op de menselijke neiging onze imperfectie te veroordelen. Soms worden we boos (aardige ogen!) omdat we een bal in het net slaan of 'nog steeds niet' de gewenste servicebeweging kunnen maken (goede fouten!). Die strengheid en woede gaan ten koste van ons plezier in tennis. Tijdens de Mindsettrainingen kijken deelnemers en coaches vanuit een vriendelijke blik naar zichzelf en hun omgeving.

Jezelf met Aardige ogen en Goede fouten aansturen betekent meer. Op een tennisreis of tijdens een clinic houdt dat bijvoorbeeld in: gun jezelf het beste en pas daar je gedrag op aan. Drie punten staan daarbij voorop: 

  1. Zorg dat je altijd op tijd bent
  2. Neem voldoende (nacht)rust: tijdens de tennisvakantie train je 20 uur in vijf dagen. Ontspan in de overige uren.
  3. Wees matig met alcohol

Zo schep je de voorwaarden om het beste uit jezelf en uit de trainingen te halen. Ook de coaches nemen dit ter harte. Zij zijn geselecteerd vanwege hun drive, discipline en aardige ogen. Zij dragen zorg voor een uitstekende voorbereiding van de trainingen en staan open voor feedback en nieuwe inzichten.

Haal het beste uit jezelf!

Galerij foto's

Stel je vraag

* Verplicht