Dubbelspel: Scoren met de volley tijdens de competitie!

Demi Schuurs is Nederlands sterkste dubbelspeelster, ze behoort tot de top 10 van de wereld. Deze tip gaat over een Federation Cup wedstrijd tussen Nederland en de USA. De beste dubbelaars in de wereld, de Williams sisters, zijn de tegenstanders van Demi en Lesley Kerkhove. Nederland won de wedstrijd, wat een prestatie!

Wat kunnen wij van Demi's 'killer' volley leren?

  • Kijk naar de uitgangshouding van Demi. Deze is breed, actief en met haar racket vóór haar lichaam. Op deze manier vergroot ze haar kans om ballen aan het net te onderscheppen. 
  • Krijg je de kans om de bal aan het net te onderscheppen, beweeg dan zoveel mogelijk schuin voorwaarts, zoals Demi. Houd je ogen goed gericht op de bal en speel de bal eenvoudig en hard door het midden van de baan. Zo neem jij nauwelijks risico en is de kans van afmaken groot. 
  • Extra tip voor baseline speler Let op! De netspeler kan er gemakkelijk tussen springen als je de bal binnen de enkelspellijnen speelt. Het wordt de tegenstander op die manier lastiger de bal langs de lijn te slaan. Hierdoor krijgt je netspeler meer kansen om ertussen te komen. 

Meer weten?
Kom mee naar Chamonix!

Wist je dit ?
Prof speelster Lesley Kerkhove (partner van Demi Schuurs in video), heeft Mindset gelezen en Mindset-trainingen o.l.v. Jackie. Deze mentale trainingen zijn nu online te volgen. Nieuwsgierig? klik hier.

Lees verder...
Praktische en tastbare methode om ontspannen, kalm en met volle aandacht door het leven te gaan.
Lees verder >
Een mentale gids voor sporters
Lees verder...