De mentale training van Scott Griekspoor

Gefeliciteerd Scott Griekspoor en zijn coach Kristof Vliegen! Op 16 dec won deze tennisser het KNLTB Nationaal Kampioenschap. Scott en Jackie werken sinds 2010 samen. De afgelopen 8 jaar beleefde hij een geweldige reis in zijn tennisloopbaan, met ups en downs, zoals we allemaal doen zowel op als naast de baan. Ondanks vele tegenslagen is Scott altijd door blijven gaan onder het motto #friendlyeyesworks.

In deze video legt hij uit wat voor hem belangrijk is op en buiten de baan en welke oefeningen hij doet om zijn concentratie te verbeteren.

Welke mentale oefeningen doet Scott?

1. Scott kijkt voor wedstrijden gedurende 5 minuten naar een tennisbal op een tafel. Dit helpt hem zich eraan te herinneren waar hij zijn aandacht wil hebben.

2. Tijdens de samenwerking met Jackie heeft Scott 3 maanden lang dagelijks gemediteerd. In de eerste maand 5 minuten; in de tweede maand 10 minuten; in de derde maand 15 minuten.

Zelf doen?

Binnenkort kun je deze meditatietraining zelf doen op Friendly Eyes. Of wil je leren hoe je je mindset kunt trainen op de tennisbaan? Ga mee op tennisreis naar Malaga of Chamonix!

 

Een mentale gids voor sporters
Lees verder...
Praktische en tastbare methode om ontspannen, kalm en met volle aandacht door het leven te gaan.
Lees verder >