Veelgestelde vragen

Zit je vraag er niet bij? Stel die via het formulier hiernaast.

WANNEER IS MINDSET OPGERICHT?

Mindset is in 1991 opgericht door Jackie Reardon onder de toenmalige naam PTI (Professional Tennis Institute) Tennisreizen. Al ruim 25 jaar biedt Mindset tennisreizen in Europa en tennistrainingen in Amsterdam. Jackie Reardon adviseert de coaches van Mindset Tennis over de inhoud van de tennisreizen en tennistrainingen. Hiervoor put zij onder meer uit haar expertise als coach van topsporters.

WAT IS ZO BIJZONDER AAN DE MINDSET TENNISREIZEN EN WAT KRIJG IK ERVOOR?

Een Mindset tennisreis is een unieke ervaring, zo ervaren deelnemers onze tennisreizen al ruim 25 jaar. Op schitterende tennisbanen, ver weg van de dagelijkse afleiding, krijg je de kans om met focus te werken aan je tennis en meer. Ga je met commitment met ons de baan op, dan kan een tennisreis van Mindset een duurzame investering in jezelf zijn. Uiteraard voor je tennisspel, maar ook daarbuiten. Met zelfvertrouwen op de baan staan, jezelf aansturen met een vriendelijke blik voor meer focus, ontspanning en plezier op en naast de tennisbaan – dat is ons doel. En het werkt. Onze reizen en trainingen, zo horen wij van deelnemers, geven niet alleen een ‘boost’ aan hun tennis, ook dragen ze bij aan persoonlijke ontwikkeling. En dat met zon op je gezicht, racket in je hand en gravel (soms hardcourt) onder je schoenen.

WAAROM REGELT MINDSET NIET MEER DE VLUCHT EN DE ACCOMMODATIE OP BUITENLANDSE REIZEN?

In het verleden verzorgde Mindset de tennisreis vanaf Schiphol tot aan plaats van bestemming en vice versa. De huidige opzet geeft deelnemers de keuzevrijheid die eerder wel eens miste. De een wil graag een vijfsterrenhotel, de ander een b&b of een week eerder of later gaan om langer van de omgeving te genieten. De een kookt bij voorkeur zelf in een appartement, de ander neemt graag niet-tennissende familieleden mee. Nu hebben deelnemers de flexibiliteit om zelf de randvoorwaarden te scheppen voor hun tennisreis.

Net als op de tennisbaan geloven wij dat je moet uitgaan van je kracht en die verder te ontwikkelen. Onze kracht is het geven van tennistrainingen van het hoogste niveau zodat deelnemers het beste uit zichzelf halen op en eventueel naast de baan. Die trainingen zijn onze 'core business' waar we met passie en plezier, toewijding en kennis van zaken onze volledige aandacht op richten.

WAT VOOR SFEER IS ER TIJDENS DE TRAININGEN EN REIZEN VAN MINDSET?

Wat deelnemers aan de tennisreizen en -trainingen van Mindset delen is een passie voor tennis en het plezier om het beste uit jezelf te halen tijdens een training. Er wordt veel gelachen op en buiten de baan, maar de insteek blijft door volledige inzet je tennisspel te verbeteren. 80 procent van de deelnemers van Mindset boekt opnieuw een tennisreis of traint jaarlijks mee in de clinics om de unieke sfeer enerzijds en de kwaliteit van de trainingen anderzijds.

WIE SCHRIJFT ER IN VOOR EEN MINDSETREIS?

De deelnemers variëren in leeftijd van 17 tot 75 jaar. Qua spelniveau hebben we deelnemers met speelsterkte 8 tot aan spelers met een 3 op hun pas. Deelnemers komen uit heel Nederland en hebben zeer verschillende achtergronden. Ze hebben één overeenkomst: ze zijn allemaal even enthousiast over tennis en staan open voor de mentale en tactische kant van het spel. 

HOE IS DE SAMENSTELLING VAN DE GROEP?

Onze groepen zijn heel divers. Onder andere singles, stellen en vrienden schrijven zich in voor een reis. Kortom, een mooie mix van sportieve mensen bij elkaar.

KAN IK BINNEN ZO’N GROEPSREIS MIJN EIGEN GANG GAAN?

Ja, je kunt volledig je eigen gang gaan binnen deze groepsreis. De lunches op trainingsdagen nuttigen we samen en de trainingstijden liggen vast. Daarbuiten is iedereen vrij om te doen wat hij/zij wil.

WORD IK WEL OP DE JUISTE STERKTE INGEDEELD?

Bij de indeling van de groepen kijken wij altijd naar spelniveau, leeftijd, man/vrouw-verhouding, etc. Een aantal weken voor vertrek bekijken we of er iemand “buiten de boot valt”, doordat de betreffende deelnemer te sterk of te onervaren is. Wij nemen in deze gevallen contact op met desbetreffende deelnemer om te overleggen of hij/zij alsnog mee wil. Deze unieke service vinden wij nodig om integer te kunnen werken in groepsverband.

Galerij foto's

Stel je vraag

* Verplicht
Een mentale gids voor sporters
Lees verder...
Praktische en tastbare methode om ontspannen, kalm en met volle aandacht door het leven te gaan.
Lees verder >