Mindset Tennis

Mentale warming up & cooling down

Mentale warming up & cooling down

Voorafgaande aan de Mindsettrainingen geven de coaches een mentale warming up. De coaches lichten een technisch of tactisch doel toe vanuit de Mindsetmethode. Bijvoorbeeld hoe je het beste een bal kunt onderscheppen aan het net in het dubbelspel door je aandacht te richten op de tegenstander. Of hoe je ‘in gevoel’ kunt blijven als het verhaaldenken opdoemt door het gebruik van instrumenten zoals ademhaling, spierspanning en oogcontrole.

Na afloop van de tennistraining evalueren deelnemers onder begeleiding van de coaches hoe het mentale doel van de training verliep. Denk hierbij aan het effect van het verlagen van je ademhaling na elk punt: welk effect had de oefening op je spel?

Ons motto

Aardige ogen! Dat is het motto bij alle trainingen van Mindset. Als je met een vriendelijke blik en zonder oordeel naar jezelf en je omgeving kijkt, kun je eindeloos leren. Ontwikkeling gaat samen met goede fouten. Dat geldt voor jong en oud, en elke niveau.

Het tweede en zeker zo belangrijke motto van Mindset is: ‘It’s your game’. Daarmee bedoelen we dat iedereen uiteindelijk zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen tennisspel.

Onze coaches helpen je daarbij. Bijvoorbeeld door te laten ontdekken hoe je je aandacht kunt sturen naar datgene waar je invloed op hebt. Op een verrassende manier laten zij zien dat je meer in eigen hand hebt dan je waarschijnlijk denkt.

GALERIJ FOTO'S

MENU